fbpx
Create an Account

Shopping cart

Close

Нямате артикули в количката.

16.03.2021

Cranberry MAXFIBER Безглутенови Сирники

2 с.л Smartsuperfood Mix7 Cranberry MAXFIBER

130 г извара (около 4 супени лъжици с връх)

35 г оризово брашно (около 4 непълни супени лъжици)

1 яйце

1 сл зехтин или кокосово масло

1 ч.л. есенция ванилия

06.03.2021

Фитонутриенти в състава на спирулината.

Фикоцианинът – пигмент, подпомагащ детокс функциите на черния дроб и проявяващ мощна антиоксидантна активност. Противодейства на свободните радикали и инхибира производството на възпалителни сигнални молекули. Хлорофил – пигментът, на който се дължи наситено зеления цвят на спирулина. Има има силно детоксикиращи свойства. Комбинира се добре със специални диети за отслабване и очистване на тялото от токсини. Терапията с хлорофил се препоръчва и с цел елиминиране на тежки метали от тялото, включително арсен, живак, кадмий и др. Протеини – Около 50-70% от състава на спирулина се състои от протеин. Спирулината включва пълен набор от есенциални (тялото не е в състояние да ги направи) и неесенциални (тялото може да направи тези) аминокиселини, необходими за производството на протеинови молекули.

Въглехидрати – Съставляват приблизително 15-25% от състава на спирулина.

Нуклеинови киселини – съставляват 5% от състава й. Имат изключително значение за производството на ДНК и РНК.

Витамини и минерали Бета-каротин – предшественик на витамин А, полезен за кожата, очите и имунната система.

Желязо – подпомага профилактиката на анемия при рисковите групи с дефицит на желязо.

Витамини К1 и К2 – поддържат правилното кръвосъсирване и укрепват костите.

Калций – заздравява костите и зъбите, подпомага сърдечната дейност и нормалното състояние на скелетните мускули.

Магнезий – участва в над 350 биохимични реакции. Регулира сърдечния ритъм и намалява мускулните спазми.

Цинк – важен за здравето на кожата, имунната система, репродуктивното здраве.

Калий – основен електролит, поддържащ комуникацията между клетките и редица процеси в тялото.

Витамини от група В – поддържат нормалната функция на нервната система, сърдечно-съдовата система и мозъка. Приемът на висококачествен екстракт от спирулина осигурява до 60% от препоръчителните дневни количества B12 – витаминът, който често липсва при вегетарианците.

Фолиева киселина – подпомага нормалното състояние на нервната система и осигурява ползи за бременните жени. Намалява риска от вродени дефекти на невралната тръба.

Гама-линоленова киселина (GLA) – мастна киселина с мощни противовъзпалителни свойства. Има хормонорегулиращо действие и намалява проявите на акне, екзема псориазис и други кожни проблеми.

Спирулина осигурява широк спектър ползи.

Тя е универсално естествено средство за укрепване на имунитета, увеличаване на енергията и поддържане на организма в оптимално добро здраве.

Спирулина подпомага образуването на антитела и производството на бели кръвни клетки. Приемът й през студените месеци от годината намалява риска от простуда и грип, ускорява възстановяването при вече развили се инфекции и увеличава тонуса.

Срещу алергии  – В изследване от 2005 година, публикувано в Журнал за лечебни храни, се посочва, че високите дози спирулина потискат алергичните реакции, особено в случаите на алергичен ринит.

Алергичният ринит се характеризира с възпаление в носните канали, задействащо се от алергени в околната среда (прашец, животински косми и др.).

Спирулина е популярно алтернативно средство за облекчаване симптомите на алергичен ринит, което потиска реакцията на клетките спрямо алергените и облекчава симптоматиката. Спирулина е ефективна и при анемия – увеличава съдържанието на хемоглобин в червените кръвни клетки, а в комбинация с витамин В12 насърчава производството на червени кръвни клетки. Благодарение на високото съдържание на хлорофил и фикоцианин, има пречистващо кръвта действие.

Много от съдържащите се в спирулина нутриенти насърчават детоксикацията на тялото от химикали, тежки метали и други токсини. Терапията със синьо-зеленото водорасло е подходяща при работа с радиоактивни вещества, начин на живот, свързан с често излагане на ултравиолетова радиация, тютюнопушене и други фактори, предполагащи висок риск за здравето.

06.03.2021

Конопените семена, които влагаме в нашите продукти са био производство, а след процеса им на белене са пречистени на 95%, което означава много малко наличие на остатъци от обвивката и богато съдържание на протеин и омега мастни киселини. Те са изключително добър избор в здравословния режим на хранене. Известни са с високото си съдържание на неразтворими и разтворими фибри, богати са на гама-линоленова киселина (GLA) и предлагат здравословен баланс на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Проучване от 2016 г. разкрива, че GLA има много силни противовъзпалителни свойства, „голям потенциал за овладяване на възпалителните процеси,подобряване на признаците и симптомите на определени възпалителни заболявания“. Конопените семена съдържат перфектното съотношение 3 към 1 омега-6 към омега-3 мастни киселини, а това се счита за оптималното съотношение за добро здраве на сърцето и мозъка. Това съотношение е трудно за постигне, тъй като повечето храни съдържат твърде много омега-6 мастни киселини (растителното масло) и не достатъчно омега-3 мастни киселини ( сьомгата и друга диво уловена риба). Конопените семена съдържат и много хранителни вещества, включително минерали (като магнезий, калций, желязо и цинк), както и витамини. Високото съдържание на 20% разтворими и 80% неразтворими фибри в целите конопени семена, подпомага храносмилането, като същевременно спомага за понижаване на лошия холестерол и подобряване на здравето на сърцето. Неразтворимите фибри в конопените семена от друга страна са свързани с по-нисък риск от диабет.

11.02.2021
Какво представляват въглехидратите?

В тялото въглехидратите се разграждат до глюкоза (захар), за да бъдат  усвоени като източник на енергия за мозъка и мускулната функция. На кратко - въглехидратите са основният източник на енергия в организма.  Подобно на това, че колата работи с бензин, телата ни работят предимно с въглехидрати. 

Въглехидратите са един от трите макроелемента, заедно с протеините и мазнините и са съставени от захар, нишесте и фибри. Всъщност всяка храна, съставена от захар, нишесте или фибри, се счита за въглехидрат и това включва всичко - от плодове и зеленчуци до картофи и зърнени храни. Структурно казано, въглехидратите могат да бъдат разделени на две отделни категории; прости и сложни. 

Видове въглехидрати 

Сложните въглехидрати са тези, съставени от две или повече захарни молекули, докато простите въглехидрати са съставени от две или по-малко захарни молекули. Всички въглехидрати, независимо от формата, в която ги консумираме, било то картофи или бяла захар, се усвояват в прости захари, преди да се усвоят в храносмилателния ни тракт. Сложните въглехидрати са по-сложни, защото се състоят от по-големи захарни молекули, които се разграждат в храносмилателния тракт и следователно отнемат повече време, за да достигнат до кръвта ни. Простите захари вече са в основния си формат (глюкоза) и следователно могат да се абсорбират много бързо в кръвта. Начинът, по който въглехидратите реагират в организма, силно зависи от техния състав. Въглехидратите се състоят от захари, нишестета и фибри, но количеството им в храната определя колко полезни (или безполезни) са те. 
И така, как да разберем кое кое е? 

Нека разгледаме по-задълбочено сложните срещу простите въглехидрати. 

Прости въглехидрати 

Примери: Плодове, плодови сокове, мед, кленов сироп, млечни продукти, бяла захар 

Простите въглехидрати съдържат само 1 или 2 молекули захар. Най-простата форма на захарта е глюкозата, която е и основният източник на енергия в тялото ни. Други прости форми на захарта включват фруктоза и галактоза. Когато се комбинират, тези захари могат да създадат други форми на прости въглехидрати като захароза (глюкоза + фруктоза), намираща се в трапезната захар, или лактоза (глюкоза + галактоза), открива се в млякото. Примерите за натурални форми на простите въглехидрати включват плодове, мед и кленов сироп. В допълнение, към тези натурални прости въглехидрати, можете да намерите и прости въглехидрати в рафинирани форми като сладкиши, бонбони, сладкиши, десерти или десерти, приготвени с бяла захар. Въпреки че всички тези храни съдържат прости въглехидрати, рафинираните версии не съдържат витамини или минерали, нито фибри, които да забавят храносмилането.

Нишестени сложни въглехидрати

Примери: Картофи, ориз, зърнени храни, боб, леща

Нишестените въглехидрати са въглехидрати, изградени от дълги вериги захари и повече нишесте от обикновените въглехидрати. Общите източници на нишестени сложни въглехидрати включват; овесени ядки, картофи, ориз, зърнени храни, боб и леща. Нишестените сложни въглехидрати в крайна сметка се разграждат до глюкоза в тялото и следователно могат да служат като добър източник на енергия. В сравнение с простите въглехидрати, нишестените въглехидрати се усвояват по-дълго и следователно тяхното енергийно освобождаване е по-бавно. Въпреки това, един от основните проблеми при тези видове въглехидрати не е, че те са с високо съдържание на нишесте, а по-скоро, че те обикновено се намират в рафинирани зърнени форми като бял хляб, крекери, юфка и сладкиши. 

Влакнести комплексни въглехидрати

Примери: Повечето зеленчуци

Влакнестите сложни въглехидрати включват повечето видове зеленчуци и както подсказва името, са богати източници на фибри. Фибрите са несмилаеми въглехидрати и са структурният материал в листата, стъблата и корените на растенията, така че се намират най-вече в зеленчуците. Някои нишестени въглехидрати, като картофи и тикви, също съдържат фибри, но те не са основния им състав и следователно не попадат в тази категория. За разлика от нишестето, фибрите имат малък ефект върху кръвната захар, така че влакнестите въглехидрати всъщност могат да помогнат за забавяне на абсорбцията на нишесте в кръвта, като ви помагат да паднете пълноценно и също така помагат за здравословното храносмилане. Примерите за влакнести сложни въглехидрати включват; броколи, брюкселско зеле, зеле, моркови, карфиол, целина, краставица, маруля, гъби и др ...

Така че, що се отнася до въглехидратите, простото правило е, че колкото по-преработен или рафиниран е един въглехидрат, толкова по-лошо е за вас. Не всички прости въглехидрати са "лоши", а нишестените въглехидрати са "добри". По-скоро форматът, видът и количеството, в което ги консумираме, ги прави идеален избор или не.

И така, какви видове въглехидрати трябва да ядете?
Ето няколко прости насоки, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за въглехидрати:


Яжте по-сложни въглехидрати (зеленчуци / бобови растения / зърнени храни).
Яжте повече влакнести въглехидрати (зеленчуци), вместо нишестени въглехидрати (зърнени култури / бобови растения).
Фокусирайте се върху пълнозърнестите храни в целия им формат (ориз / овес) и ограничете тези, направени от брашно (юфка / бисквити).
Не забравяйте, че въглехидратите не са нездравословни, те просто трябва да се консумират в най-естествения им вид и в разумни количества. Целта е просто да запазите резервоара си за гориво пропорционален на нивото на активност.
09.02.2021

Липсата на движение, стреса и неправилното хранене, неминуемо водят до натрупване на излишни килограми. Има начини да отслабнете безопасно, без да причинявате стрес на организма си. Препоръчителната загуба е от 1 до 2 кг на седмица, като тя е и най-ефективна, за дългосрочно поддържане на желаните килограми. Въпреки това, много планове за хранене ни оставят гладни или неудовлетворени. Това са основните причини, които ни затрудняват да се придържаме към здравословен хранителен режим. Ето няколко начина за отслабване, базирани на здравословно и пълноценно хранене. Те имат за цел да намалят апетита ви, а същевременно подобряват и метаболизма ви.

Първо правило – закуската е задължителна! Яжте високо протеинова закуска. Киселото мляко е протеин, съдържащ всички незаменими аминокиселини, в комбинация със Superfood Mix 7, получавате пълноценна закуска, богата на фибри, фитонутриенти (Spirulina DETOX Superfood Mix 7), витамини и минерали, която ще ви даде необходимата енергия и ще ви засити за дълъг период от време. Богатият на фибри Cranberry MAXFIBER, създава усещане за ситост и предотвратява преяждането. Яденето на високо протеинова закуска от своя страна, също спомага за намаляване на апетита и приема на калории през целия ден. Има още един плюс – закуската се приготвя за 3 минути, което позволява изключително бързо изграждане на навик. Друга важна стъпка в процеса е да намалите рафинираните въглехидрати. Един от начините за сравнително бързо отслабване е намаляването на захарите, нишестето или простите въглехидрати изцяло. Яжте протеини, мазнини и зеленчуци Всяко едно от вашите хранения трябва да включва: източник на протеин източник на мазнини, зеленчуци и малка част сложни въглехидрати, като пълнозърнести храни. Яденето на определено количество протеин е от съществено значение за запазване на вашето здраве и мускулна маса, докато отслабвате. Фактите сочат, че приемът на протеини може да подобри кардиометаболитните рискови фактори, апетита и телесното тегло. Ето как да определите колко трябва да ядете, без да ядете твърде много. Много фактори определят вашите специфични нужди, но като цяло средностатистически, един мъж се нуждае от 56–91 грама на ден, а жена около 46–75 грама. Хората с режим на хранене с по-високо съдържание на протеини ядат 441 калории по-малко на ден. Здравословните източници на протеини включват: месо: говеждо, пилешко, свинско и агнешко риба и морски дарове: сьомга, пъстърва и скариди. яйца: цели яйца с жълтъка, растителни протеини: боб, бобови растения, киноа, темпе и тофу Нисковъглехидратни и листни зелени зеленчуци. Не се страхувайте да добавите в чинията си листни зелени зеленчуци. Те са пълни с хранителни вещества и можете да ядете много големи количества, без да увеличавате значително калориите и въглехидратите. Зеленчуци, които да включите за нисковъглехидратни или нискокалорични планове за хранене: броколи карфиол спанак домати кейл брюкселско зеле, зеле, маруля краставица. Здравословни мазнини Не се страхувайте да ядете мазнини. Вашето тяло все още се нуждае от здравословни мазнини, без значение какъв хранителен план сте избрали. Зехтинът и маслото от авокадо са чудесен избор, който да добавите в плана си за хранене. Други мазнини като масло и кокосово масло трябва да се използват само умерено поради по-високото им съдържание на наситени мазнини. Избягвайте сладки напитки и плодови сокове. Празните калории от захар не са полезни за тялото ви и могат да попречат на загубата на тегло. Пийте вода преди хранене. Пиенето на вода преди хранене намалява приема на калории и може да бъде ефективно за управление на теглото. Изберете храни, благоприятни за отслабване Някои храни са по-добри за отслабване от други. Ето списък на здравословните храни, подходящи за загуба на тегло. Яжте разтворими фибри. Superfood mix 7 Cranberry MAXFIBER е изключително подходящи за ежедневна употреба. Разтворимите фибри могат да подпомогнат значително загубата на теглото. Яжте бавно. Храненето бързо може да доведе до наддаване на тегло с течение на времето, докато яденето бавно ви кара да се чувствате по-сити и повишава намаляващите теглото хормони. Качествен сън! Сънят е важен по много причини, а лошият сън е един от най-големите рискови фактори за наддаване на тегло.

26.01.2021

Годжи берито в състава на Superfood миксовете ни е в смлян вид, но истинският му размер е 280 бр. в 50 г, което означава че плодчетата са едри, качествени и пълни с хранителни вещества. Също важен показател за годжи бери е районът, в който е произведено, нашият избор е Хималайския. Хималайските годжи плодове се наричат ​​още тибетски годжи плодове и статутът им на „суперплод“ се основава на твърденията за техните ползи за различни органи на тялото. Богатите на хранителни вещества хималайски годжи плодове ни осигуряват повече витамин С от портокалите, повече желязо от спанака и повече нива на бета-каротин от морковите. Той е един от най-добрите източници на антиоксиданти, тъй като е богат на каротеноиди като зеаксантин и бета-каротин. Антиоксидантите могат да се борят със свободните радикали, да засилят имунната система и да предотвратят свързаните с възрастта очни заболявания като дегенерация на макулата и катаракта. Също така съдържа 18 аминокиселини, от които 8 са незаменими. Основните аминокиселини не се произвеждат от организма и трябва да се набавят от храни. Витамини С, Е, А, В1, В2 и В6, основни мастни киселини като омега-3 и омега 6, 21 микроелементи като желязо, мед, цинк, селен, германий, фосфор и калций са налице в хималайските годжи плодове. Твърди се, че тези плодове притежават антибактериални, противогъбични, противовъзпалителни и противоракови свойства. Каротеноидите, открити в хималайските годжи плодове, могат да намалят риска от дегенерация на макулата, която може да причини трайна загуба на зрението при възрастните хора. Друго проучване установява, че тези хранителни вещества могат да лекуват глаукома, която също причинява слепота. Диетичният прием на хималайски годжи плодове намалява вътреочното налягане в очите и това предотвратява загубата на ганглиозни клетки на ретината. Това е основен рисков фактор, който причинява глаукома. Диетичните антиоксиданти, открити в хималайските годжи плодове, предпазват тялото от свободните радикали, които засягат здравите клетки и увеличават риска от рак и сърдечни заболявания. Бета-каротинът, лутеинът, ликопенът, селенът, витамините А, С и Е са основните антиоксиданти, които се намират в хималайските годжи плодове. Хималайските годжи плодове също могат да предпазят нервната система от увреждане на хомоцистеин. Това е една от причините за болестта на Алцхаймер. Годжи бери подобряват функционирането на мозъка и следователно намаляват риска от подобни заболявания.

23.01.2021

 

СЪСТАВКИ

1 среден до голям замразен банан

1 супена лъжица бадемово масло (или фъстъчено масло)

2 лъжици Superfood Mix 7 Banana Energy

500 гр бадемово мляко (кисело мляко или обикновено мляко)

Сироп от агаве/стевия на вкус

Eкстракт от бадем (или екстракт от ванилия, но екстрактът от бадем дава на смутито бонбонeн привкус!)

 

УКАЗАНИЯ

Хвърлете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка смес.

Изберате чаша и се насладете.

 

На порция:

376 калории

19 g мазнини (2 g наситени)

48 g въглехидрати

102 mg натрий

10 g фибри

9 g протеин

03.06.2019

Статистиката показва, че над 20% от населението на „богатите нации“ (сред които и България) ядат повече от 700 калории захар на ден. Добавената захар има вредно въздействие върху цялостното здраве и се съдържа в почти всяка храна, която ядете.

Има захар в уж „полезни“ десерти като кисело мляко с добавки, в сосовете за паста, дори в някои сурови барове. Нарича се „скрита захар“, обяснява Елис Пауъл, докторант в UNC. Това не важи за естествената захар, която получавате от плодове, пълнозърнести храни и зеленчуци.

Когато хората решат да се откажат от захарта, те изпитват симптоми и състояния на отнемане като тревожност, депресия, раздразнителност и промени в настроението.

Средностатистическият възрастен яде по 22 чаени лъжички захар всеки ден, а средното дете консумира 32 чаени лъжички. Информацията е получена от Американската сърдечна асоциация и други източници.

Ние ви даваме седем положителни промени, които вероятно ще изпитате, когато спрете да ядете захар:

1. Здраво сърце

Джеймс ДиНиколантонио, PharmD, учен от сърдечно-съдовите проучвания в Института на сърцето на Св. Лука в Канзас Сити, САЩ, обяснява, че намаляването на захарта намалява риска от смърт от сърдечни заболявания с три пъти. Добавената захар повишава нивата на инсулин, активира симпатиковата нервна система и увеличава кръвната Ви захар. Откажете се от добавената рафинирана захар и вашият LDL холестерол ще бъде намален с 10%, а триглицеридите ще се понижат с 20-30%.

Човешкото тяло се напряга наистина много да обработва добавената захар. Режим с високо съдържание на захар добавя допълнително натоварване върху черния дроб.

2. Изчистете кожата

Акнето може да възникне в резултат на прекомерната консумация на захар. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, потвърждава, че тези, които пият газирани напитки, имат 97% по-висок риск от възпаление. Тялото разпознава захарта като токсин, а черният дроб не може да го обработва. Захарите не могат да бъдат елиминирани чрез изпотяване, а възпалението се проявява чрез акне и петна.

Захарта причинява глюкация, при която захарта се свързва с колаген и еластин в кожата. Тези два протеина поддържат кожата ви млада и свежа. Намалете консумацията на рафинирана захар, за да защитите тези протеини.

3. Нисък риск от диабет

Добавената захар води до мастни отлагания около черния дроб, причинявайки инсулинова резистентност. Панкреасът ви работи на високи обороти. Д-р Роберт Лустич, професор по педиатрия в отделението по ендокринология в Университета на Каролина, Сан Франциско, потвърждава, че получаването на 150 калории от добавената захар увеличава риска от диабет втори тип с 11 пъти.

4. Ще бъдете по-щастливи

Ако смятате, че захарта ви прави щастлив, е време да помислите отново. Захарта ви дава незабавна енергия, но нещата стават наистина лоши, когато енергията ви се срине. Това води до безкраен цикъл. Гладът за захар е опасно нещо. Чувствате се задоволени за момент, а след това искате още.

Проучване, проведено в колумбийския университет, установи, че жените, които ядат много добавена захар, имат по-висок риск от промени в настроението, тревожност, депресия и раздразнителност.

5. Подобрен сън

Добавената захар стимулира производството на кортизол и прекъсва добрия Ви сън. Захарът засяга централната нервна система, предизвикващ колебания в енергийните нива и цикли на сън. Избягвайте захарта и ще спите много по-добре.

6. Подобрена памет

Захарта причинява когнитивно увреждане и умора на мозъка. Едно проучване на животни, проведено в UCLA, установи, че диетата с високо съдържание на захар засяга паметта и ученето. Според това изследване, прекомерната консумация на захар нарушава комуникацията между мозъчните ви клетки.

7. Загуба на тегло

Добавената захар ви дава празни калории. Винаги сте гладни след консумация на захар, нали? Вашият любим десерт има много калории, но не съдържа хранителни вещества. Вашето тяло жадува захарта, защото му липсва чиста енергия от здравословни храни.

 

Намалете захарта с продуктите на Smart Superfood.

Може да считате това първо предизвикателство, но тялото ви ще свикне с него. Първо извадете от менюто си няколко сладки продукта, а след това избягвайте вакуумираните тежко-обработени храни. 

Използвайте нашите продукти за да замените вредните сладки десерти с вкусни и полезни хапвания, съдържащи нашите миксове от суперхрани и плодове.

И не забравяйте – консумацията на вода е от изключителна важност за поддържането на здраво тяло – Водата е най-важното вещество за вашето тяло! Скоро ще публикуваме подробно статия на тема Водата.

Резултатите

Ще се почувствате много по-добре след една седмица. Според д-р Робърт Лустиг и неговият екип от Университета на Калифорния, Сан Франциско, намаляването на захарта понижава лошия холестерол с 5 пункта. Същите резултати са наблюдавани при диастолното кръвно налягане.

Поръчайте от продуктите на Smart Superfood, за да се храните здравословно И БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР!

19.11.2018

Първите асоциации, когато чуете палачинки, обикновенно са изкушение, тежка храна, излишни килограми, мазнини по бедрата и тн.

Ние сме тук за да ви дадем вкусна и полезна алтернатива!

Любимата следобедна уикенд закуска много лесно може да съдържа необходимите фибри, белтъчини, въглехидрати и мазнини, които отговарят на здравословния ни начин на живот. Тези суперпалачинки може да включвате като разнообразна закуска, дори когато сте на диета – здравословни са и нискокалорични.

Ето два примерни варианта за рецепта:

Вариант 1 – С вкус на банан

Продукти за две порции:
4 цели яйца и един белтък
2 банана
2 лъжици Superfood Mix 7 с Банан и Касис
2 щипки канела

Начин на приготвяне:

Пастирайте бананите (може и да се намачкат с вилица) и към тях добавете постепенно всички продукти, разбърквайки сместа поне 2-3 минути до добиване на хомогенен вид. Трябва да се получи се не много гъста каша, от която ще направите палачинките по обичайния начин.  Тези палачинки са подходящи за деца. Може да хапвате без допълнителни добавки, тъй като бананът дава нужната сладост.

По желание може да поръсите палачинката с не повече от щипка натрошени сурови орехи.

 

Вариант 2 – С овесени ядки

Продукти за две порции:
4 цели яйца и един белтък
4 супени лъжици  фини овесени ядки, предварително накиснати във вода.
2 супени лъжици Superfood Mix 7 с вкус по избор
2 щипки канела

Начин на приготвяне:

Ядките се накисват за 10 минути във вода, за да омекнат. Разбъркват се с останалта смес постепенно и се добавя вода, за постигане на желаната гъстота. Палачинките се запичат на тиган, по стандартния начин.

По желание може да поръсите палачинката с не повече от щипка натрошени сурови ядки.

 

Покажете ни вашите палачинки!

Качете снимка на вашия фейсбук или инстаграм профил и ни изпратете линк на [email protected]

Авторът на снимката събрала най-много харесвания ще спечели нашия Superfood Mix с 4 вкуса!

*Крайна дата на играта: 30.08.2018 в 23:59 часа.

Успех!

26.06.2018

Ние от Smart Superfood имаме мисия –  да направим така, че нашите клиенти да водят пълноценен начин на живот и да се чувстват добре.

Единият от основните причинители на проблеми с храносмилането, консумацията на храна и поддържането на здраво тяло е разширеният стомах. Ще ви споделим някои от най-успешните практики, които да предотвратят това:

Когато човек е свикнал да се храни обилно, е особено трудно да премине към умерен и здравословен хранителен режим. Една от причините е т. нар. „разширен стомах“ – той води до трудно засищане и постоянно чувство на глад.

Как да предотвратим разширяването на стомаха?

Най-сигурният начин е да ставаме от масата, преди да сме се заситили напълно. Има 2 простички правила, които ще ви помогнат:

  1. Обикновено започваме да се засищаме не по-рано от 20 минути след началото на храненето, затова е важно да се храним бавно.
    Дъвчете бавно. Специалистите съветват всяка хапка да се сдъвква не по-малко от 40 пъти, докато не се превърне в еднородна каша. Така храната се усвоява най-добре от организма и допринася за по-ефективна работа на цялата храносмилателна система.
  2. Добре е да се храним често, поне 4 пъти на ден, с малки порции. Важно е да не стоим гладни дълго през деня, тъй като това води до преяждане.

 

Обемът на стомаха, който варира в зависимост от теглото, възрастта, пола и други фактори, е около два допрени юмрука – от 500 до 1000 мл. Този размер може да се разшири до 4 пъти. В най-сериозните случаи на разширен стомах идва на помощ хирургическата намеса. Но с повече търпение стомахът може да се свие и по естествен път.

Честото хранене и пиенето на достатъчно вода помагат за справяне с постоянното чувство на глад.

Водата се пие ДО половин час преди и след хранене. По време на хранене не трябва да се приемат течности, тъй като те влияят неблагоприятно на pH на стомаха и го разширяват допълнително.

Ето няколко храни или добавки, които помагат за справяне с непрекъснатия глад:

1. Ленено семе – по една чаена лъжичка преди хранене. Набъбва в стомаха, намалява апетита.

2. Водорасли ламинария – по една супена лъжица, със сходен, но още по-силен ефект.

3. Продукти, богати на целулоза – зърнени и бобови храни, плодове, листни зеленчуци, моркови, цвекло и други. Те засищат, без да носят излишни калории.

4. Миксовете от суперхрани на Smart Superfood

 

Ако си поставите за цел да намалите разширението на стомаха си, можете да пробвате и следното лесно упражнение, което можете да прилагате дори в работна среда:

Застанете прави и вдишайте дълбоко. След това издишайте и „глътнете“ корема колкото можете повече. Задръжте така няколко секунди и се върнете към нормалното дишане. Правете по 5-10 повторения няколко пъти на ден, най-добре сутрин преди закуска.

Това упражнение е много полезно за укрепване на коремната мускулатура:

 

Поздрави,

Екипът на Smart Superfood

Back to Top